Wednesday, December 21, 2011

Tuesday, December 20, 2011

| Aku Tetap Aku |

Semakin hari semakin tenag rasanya, tapi kadang2 rasa mcm x tenang pn ada,
kita x selalunya gembira, dan kita x selalunya sedih, sebenarnya malas nak pikir, tapi kdang2 terpikir jugak..
kelakarlah kan.. mcm dah mengong pn ada....

jika seseorang tu yg memahami aku, dia tahu ape maksud aku,
mesti dia org ckp! sabar lah na.... ada lah nanti tu...
hehehehe, tapi sedih nie x nak nmpk kan sngt,,,,  sbb tu aku buat mcm x kisah kan...
tapi sape yg tak kisah... sape yg x sedih...
setiap kali aku aku tgok hadiah yg kwn aku bg, sure hati nie tersentuh...
mesti korang nak tau ape hadiah tu kan..
hahahaha biarlah rahsia....
dan sekarang aku sedang menjalani proses pemutihan... mcm bunga putih semalam..
suci murni...

p/s: aku nie kate x nak emosional, tapi dari smlm hingga hari nie aku emo sbb satu benda nie jer... bila nak ilang resah nie pn x tau,,,, sampai x de mood nak bercakap..... boring..boring.. boring....
minggu nie pn ramai yg cuti, nak amik fill tahun baru kot.... huhh

Monday, December 19, 2011

| Masalah Dunia Yang Tak Abis2 |


| kalau lah dapat menjadi sebersih bunga nie, |
 |mesti indah hidup nie kan... |

kadang kadang kita kene selalu pujuk diri kita nie,
ada masa kita diatas, ada masa kita dibawah, jadi kta pegang je lah benda tu...
kadang2 Allah tu nak bagi kita rezeki bukan sekelip mata, kadang kadang bertahun2, ada pulak tu berpuluh2 tahun...

Dulu aku selalu emosional dengan benda2 nie... tapi bila aku fikir balik, aku pujuk hati balik,
aku sedar dimana tahap aku berada, dimana kemampuan aku, dan belum masanya Allah nak bg aku seseatu yg apa aku sangat harapkan... ini semua dunia semata bak kate bos lame aku... so kita kumpul je lah yg akhirat sana, dah tentu janji Allah tu pasti....

Jadi bila tgok satu2 kejayaan kawan2 aku akan tersenyum... bangga, perasaan sedih tu cepat2 aku tolak jauh2.... aku x nak kegembiraan org tu menjadi satu kededihan buat aku, nanti buat makan hati, sakit hati... aku lagi gembira keseronokkan aku dikongsi bersama, dan semua org suke akan ape rezeki yg Allah kurniakan tu...

kalau kita nak kan org menjadi sempurna untuk menilai kita, kita yg dulu harus sempurna dimata semua orang,  jika kita rasa semua org tak sempurna, maka banyak lagi sebenarnya diri kita tak sempurna... dan bagi aku, aku malu sekiranya aku dapat rasakan ada lagi yang tak sempurna pada diri aku.... nak ubah tak mampu lagi.. so aku terima je lah... tapi aku tetap menunggu kalau itu lah yg pasti .... opis!!!

Tuesday, November 22, 2011

| Cerita Hari Ini |

sensara klu minyak yu yee tertinggal..
sakit perut nie...
aduh x senang duduk....
benci lah, nak buat kerja pn x senang...

Tuesday, November 1, 2011

| Sahabat |

KaWaN BaiK Bukannya senang nak cari kawan yang baik. Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya. Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya. Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan. Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia. Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan. Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira. Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa. Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.


Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya. Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya. Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita. Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya. Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita. kita kawan kan...???

Monday, October 31, 2011

| Pgrm Jejak Kemiskinan Zakat Selangor |

video
video program jejak kemiskinan lembaga zakat selangor....
sbb ada pic aku lah aku publish ok... hehehehe (bukan leme pn)
selamat menonton...

Tuesday, October 18, 2011

| Skuad jejak kemiskinan Terakhir |


hari nie hari terakhir tuk aku p program skuad jejak kemiskinan..
first time aku gie kat damansara damai, pas tu p puchong permai,
dan hari nie last ke taman medan part 2...

pagi ie rasa ngantuk sngt....
tapi disebabkan hari nie dan esok akhir skuad,
aku tetap semangat wooooo
x tau kali nie, nama naik smpai 3 kali...
best gak, relax sekejap daripada kerja2 opis..

emmmmm...
dah tu kerja opis melambak2 mcm gunung,
tp x pe , aku akan jd supermak hari isnin nanti,
buat kerja tanpa berckp sepatah pn...
wehheeeeeeee bye....

Tuesday, October 11, 2011

| Dadali |


Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
repeat reff
semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

Saturday, October 8, 2011

| Hari pertama di Kuiz |

hari nie hari pertama aku belajar di Kuiz...
so sekejap je rasa dah petang..
sekarang aku tgh study information system..
tu yg dapat curi2 update blog...
aku rasa sebelum org nmpk aku update blog lebih baik aku cabut lari dull
ok byer2.....
nan malam aku update blog lagi ok....

Friday, October 7, 2011

| Apa Ada Dalam Hati |



Dalam hati kita nie ada ape?
dalam hati kita ni pn sebenarnya x de papepn...
cume kita ada perasaan yg selalu dikaitkan dengan hati..
siapa yg tahu hati kita?
kita sorang je yg tahu akan hati kita...
kadang2 kita sendiri pn bole keliru dengan hati dan perasaan kita..
suke ke tak suke, mahu ke tak mahu, marah ke sayang, benci ke rindu..
kalau kita benci, x semestinya kita benci....
kalau kita sedih.. kita sorg je yg tahu kita sedih...
klu kita rasa org tu malu.. tp kadang2 org tu sikit pn x malu..


aku suke cerita pasal hati,
coz aku rasa dalam dunia nie aku hanya ada satu hati yg tiada rahsia antara aku dan dia (hati)
Allah yg membantu aku tuk mengukir jalan hidup ku... suke duka, pahit manis...
bile aku merenung jalan hidup ku, aku yakin Allah telah memberi corak buat hidup ku,
dan aku sebagai hambanya hanya menambah corak2 kecil sama ada ia menjadi indah atau hodoh..



terima kasih hati ku,
kerana kau menjadi teman dalam hidup ku, pahit manis kita kongsi bersama..
rindu dendam, tawa dan tangis juga kita bersama..
hingga cukup hayat ku dibumi Allah ini, kita akan tinggal ia bersama...
terimakasih juga hati, kerana menjadi hati yg begitu lembut bagi diriku..
menjadi hati yg keras bile tetap dgn keputusan, kerana aku tahu,Allah hanya kurniakan 
hanya yg terbaik buat hamba2nya... kerana aku dan hati hanyalah satu...

Tuesday, October 4, 2011

Monday, October 3, 2011

| Excited Pulak |

Rasa excited pulak..
diploma je kot, tapi excited nyer lebih...
so hujung minggu ni ID kad aku siap..
so aku akan begelar pelajar semuala..
so aku kene struggle lah... kene kuat semangat..

sbb aku dah lame nak peluang nie,
so baru lah nie tercapai..
so sok klu aku dah dapat diploma aku,
ada rezeki bole smbg degree pula...
tu pn klu aku mampu lah... maklum lah study nie kene pikir banyak bende..
kene pandai bahagikan masa pulak tu..
mane dengan suami nyer, kerja rumah nyerr, dengan kerja nyer,
cume baby jer x de lagi... so ni mungkin peluang aku nak smbg study...

so aku harap sngt aku x berenti study separuh jalan..
membazir ok..
ok lah babay.........

Thursday, September 22, 2011

| Diploma Eksekutif Pengajian Islam |

Kenapa sekarang aku malas nak update blog... kenapa yer..
mungkin sbb aku sngt sibok?
mungkin sbb aku x sihat?
mukit sbb aku malas?
atau sbb aku langsung x de masa?
and last mungkin aku x ingat langsung..?
macam macam kemungkinan...
yg pastinya hari ini aku dah pn update blog aku....

Sebenarnya aku nak story about study...
Diploma Eksekutif Pengajian Islam..
1hb ini aku kene daftar dah...
* bawak sijil spm
* yuran pendaftaran
* 4 keping gambar
Belajar under KUIS....
4 sem jer kot.... 1 sem kene struggle ok, lima subjek sekali...
1 sem 3 bulan jer kot... wah dalam masa 3 bulan kene siapkan 5 assignment..
entahlahh.. bole ke tidak aku nie...

klu mcm u biasa 1 sem 3 paper kot 6 bulan pulak tu..
ada cuti sem.... senang sikit nak study...

yg aku... x de nyer cuti2... terus jer..
yelah nak abis cepat kan... nak konvo dengan budak2 KUIS tahun depan.. hehehe

Wednesday, September 7, 2011

| Tersentap aku |

x bole bla... tersentap rasanyerr....
heiii, aku klu org tetiba je ckp tinggi suara dengan aku...
mcm nak sepak je org tu...
nasib baik aku sabo lagi...
klu x mesti aku dah jeling muke dia...
klu nak tersentap dgn org lain jgn nak babit kan aku sekali bole,,..
aku bkn best fren ko pn yg ko nak exsen ngan aku...
org mcm nie , dah buat sekali mcm ni kat aku..
emmm tgok lah... sampai tua kome buat lawak ke ape ke,
aku x kan senyum pn.. seriusss je muke aku..
biar kome tau sy x berminat nak berlawak dgn kome...
huhuhu... marah nie...

Sunday, August 28, 2011

| Selamat HAri Raya Semua |



Selamat hari raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan Batin....
Kalau panjang umur kita ketemu lagi...

x sabo tggu kul 3 petang,
coz skrg aku still lagi bekerja..
x sabo rasanyerr
esok nak raya.... bye...
jaga diri baik2... yg balik kmpg, hati2 di jalan raya..
ingatlah org yg tersayang...

Thursday, August 11, 2011

| Aku Akan di Hukum |



Sure hari ini aku akan di hukum....
coz ptg nie kami ada perjumpaan....
aku kan baru di jab nie...
sure lah, ada buat kesalahan dlm kerja...
hehehehe ...
is a normal thing... bg aku lah..
tapi klu aku harus dihukum...
aku kenelah terima....
bukan aku je yg buat salah... ramai lagi...
than semua tgh takut dgn kesalahan masing2...
hehehehe.. lawak2... dah masuk alam pekerjaan pn masih ada lg perasaan tu..
mcm kat sekolah2 dul plak.. takut dgn cikgu....
salah ( double proses ).. lawak2.. rajin sngt,,,..
semua org ckp x de papelah.. tp aku yg cuak seriusss...
bye2...  entah lahhhhh........

Wednesday, August 10, 2011

| Time Mengantuk Gile Baban |

kepala dah sakit... ngadap PC dari pagi
jam menunjukakn kul 11 pagi..
mata mula rasa semacam...

Mata mula dah nak melaburkan kelopaknya...
Ya Allah ngantuknyerr...
but masih cover2 lagi...

Mintak maaf ye bos..
dah x leh nak cover lagi dah...
terpaksa tidur jap... kepala dah sakit sngt..
puasa lah katekan... letih tu lebih hangat dari biasa....
ZZZZzzzzzz

Tuesday, August 9, 2011

| Susah Hati |

Dari semalam aku susah hati...
x tau sape nak disalahkan..
tapi aku tau..
aku tetap salah...

nak buat ape salah kan org lain...
tapi bukan salah aku 100%
so lain kali aku harus lebih berhati2..
dalam buat tugasan..

benda x lah besar sngt,
tapi sebagai staff baru kat jab nie...
klu bole aku x nak lah buat kesilapan..
bak kate org... ko tu rajin sngt!!..
sedih lah...
aku bukan nak rajin sngt...
cume aku takut kerja aku x siap..
tu jer.. sbb klu dah bertimbun aku x tau nak bereskan mcm mane..
lagi pn minggu depan aku nak cuti...
emmm... x pe lah... malas nak pikir..

| Siap Untuk Bertarawih |


si comel siap sedia tuk bertarawih...

baju jubah dah siap atuk tempah kan..
cume serban nyer....
entah mane dia campak kan..
hari isnin hari jadi ahcong...
8/8/08 tarikh lahir dia..
best kan....

tapi abah aku kate, bile sembahyang
boleh plak dia senyum2 malu...
pas tu dia ckp...!!
" atok adik nak balik lah.. panas nie," adik dah penat"
emmm terpaksalah kol ummi suh amik kat surau...
ah chong oh ah chong....

| Kad Raya | Sampul Duit Raya |



kad raya?????
tiap2 tahun dapat kad raya,
tapi x anto pun...
sampul duit raya...
dapat lah 6 bungkus sorang..
tahun nie warne biru.... kecik je...
tp tahun lepas pn biru rasa nyer...
klu korang ada sampul duit raya yg cute2,
bagi lah aku .... lg2 klu smpul tuh warne merahhh..
coz aku suke warne merahhh... weheeeeeeee..
cau now....

| Selamat Pagi Semua |

lame rasanya x update blog...
maklumlah, tgh kerja sekarang x leh online selalu...
byk yg dah kene tegur...
so sebelum kene tgur, aku harus berpada2..

banyak benda aku nak kongsi, lagi2 bulan puasa nie,
tapi semua dah lupe nak story..
dah x ingat langsung..
minggu nie, minggu buzy....
tapi cik wan ajak aku balik kmpg.
serba salah aku dibuatnya..
takut nak apply cuti... mcm x lulus jer...
tapi saya nak ikut cikwan balik kmpg...
rindu mak kat kmpg... lame dah x balik sane....

ok lah....
x tau nak story ape...
bulan nie, ada 1 je post aku kan..
teruk betul....
ape2 pn selamat berpuasa yer...
pnjg umur, murah rezeki, kita jumpa lagi...

Monday, July 25, 2011

| Sembelit Bagi Yg Berpantang & sedang Mengandung |

About Fhyto-fiber lagi...
bagi ibu2 yang mengandung atau sedang berpantang, sure ada masalah sembelit kan...
korang bole try gak... x kan ada masalah sembelit lagi..

just nak syer,
mamber aku tu, mkn banyak, tapi proses pembuangan 3 hari sekali,
perut semakin lame semakin buncit, sure banyak benda kotor dalam perut tu,
itu terjadi apebila ada masalah usus kat dlm perut, sama ada usus tu bengkak atau usus tu sumbat...
klu dibiarkan usus bole pecah, akan akan menjadi masalah kepada kita..
kuman atau najis akan masuk ke saluran2 lain..

bile aku syorkan produk nie, dia gune 3 sachets, pas tu dia kol aku, kate nyer x berkesan...
tak membuang langsung dalam masa 3 hari tu....
so aku cadangkan dia beli sekotak, mungkin dia ada masalah usus..
masuk ke 7 sachets, aduhai penuh mangkok tandas...
masalah sakit kepala yg selalu dihidapnyer pn dah hilang... bile kita suh dia p cek kat doc, upenyerr
usus dia bengkak, nasib baik dia cepat, klu mkn 3 ke 4 bulan lagi, mungkin usus tu bole pecah....
sekarang pn dia still mkn lagi, tapi x lah hari2, dia mkn pn sbb nak jaga kesihatan, and nak diet..

klu korang nak cube bole call 
aku 016-9983114 ( marina )
( cik wan ) 0163419232

| Ada Masalah Sembelit? |

korang aku nak syer cikit pasal produk yg aku dah try nie...
sangat berkesan... coz aku memang ada masalah sembelit,
semenjak aku buat operation dul...
macam2 ubat aku dah makan, sayur, buat, ubat doc,
tapi keputusan amat mengecewakan...
tapi bile cik wan jumpa produk nie, aku sangt2 lah happy,
ubat nie mcm magic, bile korang membuat langsung x rasa ape2,
mungkin cerita ni agak menjijikkan, tapi nie khas buat korang2 yg ada masalah sembelit..

harga memang mahal sikit, rm95 sekotak...
tapi sbb nak sembuh, aku beli gak,
bagi karang yg nak diet pn ok gune produk nie,
coz bila masuk dlm perut dia akan jadi jel, dan akan mengenagkan perut kita...
elok sngt bile kita mkn masa bulan puasa nie kan...

produk nie untuk bersih kan usus kita,
untuk diet, untuk org yg ada kencing manis, darah tinggi, jantung,
ini kerana produk nie akan membersihkan darah kita, segala salur2 usus yg tersumbat..
klu korang nak try, korang cubelah 3 sachets dulu,
kompom puas hati...

| PHHP Photo Fiber |

Phyto Fiber adalah campuran serat diet daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan yang diadun secara saintifik dan dimakan sebagai minuman jus. Ia merupakan pembersih kolon yang berkesan dan pilihan yang baik untuk mengawal berat badan.


Mengenai Produk
Ia adalah minuman kesihatan yang unik yang dibangunkan untuk memberikan hasil yang terbaik untuk membantu mengekalkan kebersihan saluran gastro usus yang menggunakan sumber asli.

Makanan yang tinggi kandungan serat adalah pembersih kolon yang berkesan dan juga satu cara yang selamat untuk membantu mengurangkan berat badan. Jumlah yang kaya serat mampu berkesan memecahkan dan menyingkirkan lemak yang berlebihan di dalam badan, meningkatkan kadar metabolik, dan menghapuskan daripada kelemahan batin.

Bahan-bahan
Buah-buahan dan Sayuran Sumber: Bean, Barli, Roselle, Hawthorn Berry, Psyllium Husk, Oat, Brown Rice, sekam gandum, biji dan gandum yang merupakan sumber untuk lendir, pectin, selulosa, lignin dan beberapa hemicelluloses. Berat Bersih untuk 1 paket 20gm

Cadangan Pemakanan
Pertama, mengisi botol shaker dengan 200-250ml air sejuk atau berais. Seterusnya,
campurkan satu paket Phyto Fiber ke dalam shaker. Produk ini juga boleh dimakan dengan apa-apa jus buah-buahan campuran. Goncang bekas selama kira-kira 30seconds 1 minit dan ia akan siap pada masa itu. Masa yang dianjurkan untuk dimakan pada siang hari.
Phyto Fiber adalah amat baik jika anda mempunyai masalah sembelit. Anda akan melihat hasilnya kira-kira 8 jam selepas mengambilnya!

FungsiMeningkatkan fungsi normal usus, buasir dan apendiks. Meningkatkan pergerakan peristaltik usus, meningkatkan kelajuan penyingkiran najis, jadi sebagai penghapusan toksin. Selain itu, ia juga boleh membantu untuk mengurangkan penyerapan gula dan mengawal kandungan gula dalam darah.

Membantu mengawal berat badan kerana ia akan sebahagian besar apabila bercampur dengan air dan memberikan rasa kenyang, tanpa meningkatkan kandungan kalori dalam makanan. Bahan berlekit boleh melincirkan usus untuk membantu penghapusan najis dan pada masa yang sama ia boleh membantu untuk menghapuskan coprostasis dan sisa di dalam usus. Laporan perubatan juga telah menunjukkan bahawa ia boleh membantu untuk mengurangkan kolesterol darah dan penyerapan gula.

Harga runcit: RM85 sekotak (20 gram x 15 sachets) tidak termasuk bayaran pos ( bagi yg menjadi ahli )
kalu biasa RM 95.00 net... x yah jadi ahli dul pn x pe... korang cube je dulu.. 
klu korang nak beli dalam kuantiti yg banyak, baru lah jadi ahli, jimat sikit..


Beli tiga kotak untuk RM257 termasuk pos (PosLaju), RM3 tambahan untuk EM.
beli 3 kotak automatik  jadi ahli

Pek Percubaan Untuk 3 Hari (3 sachet): RM28 termasuk pos (Pos Ekspres)
korang akan dapat cawan shake sekali

Sunday, July 17, 2011

| Mata Bengkak Hati Lagi Bengkak |

 | Sesuai dengan tajuk pic nie |
salam all..
tension semacam...
from last night  huhhh..
until this morning, jiwa kacau..
sakit hati, bengang, sedih...
dah tau sebab still nak tanya2..
fine lah, leh terima lagi, but bile kene sound tepat2,
sindir x bertempat, impatient lah aku kan...
hati sendiri kita lah rasa... hati org kite x tau...
so lain kali klu nak bercakap, jgn sedap mulut je,
mak pn ckp, sabo je... kesian kat mak.. mak pn selalu kene mcm tu gak..
org beb... ckp x tau langsung jaga hati org..
sorry to say lah....
terlajak perahu bole di undur.. telajak kate????/
aku lah yg kene... emmmmm..

p/s: x pasal2 fara pn kene tinggal mlm td... sorry fara... tertouching  lebeh lah...

Tuesday, July 12, 2011

| Kenangan Masa Mude Mudi .. |

bile kwn2 post pic kat Fb mase zaman2 muda mudi...
rase sedih sngt.... ada yg dah kawennn, ada yg ada baby.... and yg dah tak de dlm dunia pn ada gak,..
semua tu kenangan... mane yg awal dulu meninggalkan kami, aku sedekah kan al-fatihah kat arwah...
semoga ditempatkan dgn golongan org2 yg beriman...

pic masa dul2... tahun 2001 - 2002... pic tu nmpk dah lame sngt.. hampir 9 tahun kot pic tu...
klu dpt berkumpul mcm dul2 kan best... byk kenangan mase belajar....
geng yg paling degil...
geng kuat gaduh...(gaduh2 kmpg jer..gune penyapu huwahahaha )
geng yag kene tdur kat luar dom...
geng yg kene kunci kat tangga...
geng yang selalu masuk asrama lmbt...
geng yg kuat mkn...
senang cerita semua kami la...
dan kami semua lulus dengan jayanya.....



yg tudung putih , baju putih,seluar putih nie lah atie...
atie yg 1st kawen dul diantara kami org...





aku paling kecik kat dlm kelas and bilik.. tgok kat tu... semua org tak muat nak pinjam baju aku...
ada dua ke 3 helai je baju aku yg besar2 bole sher ... tu pn yg terpilih jer.. yg agak2 saiz mcm aku le...
geng kita org ada 11 org... tapi yg x de dlm pic Atie...

1.along 2. atie 3. nina (akulah tu) 4. fara 5. wanie 6. ana 7. ayang 8. fied 9. shulin 10. yaya 11. linda.....
nanti aku cari pic lame2 tu lagi... rase nyer ada kat umah... than wa post kat fb group Ex-Rapid kite wokehh.. dada...

Friday, July 8, 2011

| Citra Sajaratudhur |

sedap name "Citra Sajaratudhur"
dlm cerita Tahajjut Cinta...
ape maksud dia agaknyer kan....
ok tu jer nk ckp...
jgn mare... tapi mcm Naza Citra pn ada kan...
hahahahaha.... masalah2....

| Tudung D'haja Cantek Lah |

Aku suke tudung2 keluaran d'haja...
nmpk kemas je kan... mahal x agaknyerr
tapi, kat seremban lah butik nyerr..
jauh nak p...









| Aku Tetap Aku |

Semakin hari semakin tenag rasanya, tapi kadang2 rasa mcm x tenang pn ada,
kita x selalunya gembira, dan kita x selalunya sedih, sebenarnya malas nak pikir, tapi kdang2 terpikir jugak..
kelakarlah kan.. mcm dah mengong pn ada....

jika seseorang tu yg memahami aku, dia tahu ape maksud aku,
mesti dia org ckp! sabar lah na.... ada lah nanti tu...
hehehehe, tapi sedih nie x nak nmpk kan sngt,,,,  sbb tu aku buat mcm x kisah kan...
tapi sape yg tak kisah... sape yg x sedih...
setiap kali aku aku tgok hadiah yg kwn aku bg, sure hati nie tersentuh...
mesti korang nak tau ape hadiah tu kan..
hahahaha biarlah rahsia....
dan sekarang aku sedang menjalani proses pemutihan... mcm bunga putih semalam..
suci murni...

p/s: aku nie kate x nak emosional, tapi dari smlm hingga hari nie aku emo sbb satu benda nie jer... bila nak ilang resah nie pn x tau,,,, sampai x de mood nak bercakap..... boring..boring.. boring....
minggu nie pn ramai yg cuti, nak amik fill tahun baru kot.... huhh

| Masalah Dunia Yang Tak Abis2 |


| kalau lah dapat menjadi sebersih bunga nie, |
 |mesti indah hidup nie kan... |

kadang kadang kita kene selalu pujuk diri kita nie,
ada masa kita diatas, ada masa kita dibawah, jadi kta pegang je lah benda tu...
kadang2 Allah tu nak bagi kita rezeki bukan sekelip mata, kadang kadang bertahun2, ada pulak tu berpuluh2 tahun...

Dulu aku selalu emosional dengan benda2 nie... tapi bila aku fikir balik, aku pujuk hati balik,
aku sedar dimana tahap aku berada, dimana kemampuan aku, dan belum masanya Allah nak bg aku seseatu yg apa aku sangat harapkan... ini semua dunia semata bak kate bos lame aku... so kita kumpul je lah yg akhirat sana, dah tentu janji Allah tu pasti....

Jadi bila tgok satu2 kejayaan kawan2 aku akan tersenyum... bangga, perasaan sedih tu cepat2 aku tolak jauh2.... aku x nak kegembiraan org tu menjadi satu kededihan buat aku, nanti buat makan hati, sakit hati... aku lagi gembira keseronokkan aku dikongsi bersama, dan semua org suke akan ape rezeki yg Allah kurniakan tu...

kalau kita nak kan org menjadi sempurna untuk menilai kita, kita yg dulu harus sempurna dimata semua orang,  jika kita rasa semua org tak sempurna, maka banyak lagi sebenarnya diri kita tak sempurna... dan bagi aku, aku malu sekiranya aku dapat rasakan ada lagi yang tak sempurna pada diri aku.... nak ubah tak mampu lagi.. so aku terima je lah... tapi aku tetap menunggu kalau itu lah yg pasti .... opis!!!

| Cerita Hari Ini |

sensara klu minyak yu yee tertinggal..
sakit perut nie...
aduh x senang duduk....
benci lah, nak buat kerja pn x senang...

| Sahabat |

KaWaN BaiK Bukannya senang nak cari kawan yang baik. Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya. Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya. Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan. Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia. Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan. Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira. Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa. Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.


Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya. Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya. Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita. Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya. Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita. kita kawan kan...???

| Pgrm Jejak Kemiskinan Zakat Selangor |

video
video program jejak kemiskinan lembaga zakat selangor....
sbb ada pic aku lah aku publish ok... hehehehe (bukan leme pn)
selamat menonton...

| Skuad jejak kemiskinan Terakhir |


hari nie hari terakhir tuk aku p program skuad jejak kemiskinan..
first time aku gie kat damansara damai, pas tu p puchong permai,
dan hari nie last ke taman medan part 2...

pagi ie rasa ngantuk sngt....
tapi disebabkan hari nie dan esok akhir skuad,
aku tetap semangat wooooo
x tau kali nie, nama naik smpai 3 kali...
best gak, relax sekejap daripada kerja2 opis..

emmmmm...
dah tu kerja opis melambak2 mcm gunung,
tp x pe , aku akan jd supermak hari isnin nanti,
buat kerja tanpa berckp sepatah pn...
wehheeeeeeee bye....

| Dadali |


Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
repeat reff
semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

| Hari pertama di Kuiz |

hari nie hari pertama aku belajar di Kuiz...
so sekejap je rasa dah petang..
sekarang aku tgh study information system..
tu yg dapat curi2 update blog...
aku rasa sebelum org nmpk aku update blog lebih baik aku cabut lari dull
ok byer2.....
nan malam aku update blog lagi ok....

| Apa Ada Dalam Hati |



Dalam hati kita nie ada ape?
dalam hati kita ni pn sebenarnya x de papepn...
cume kita ada perasaan yg selalu dikaitkan dengan hati..
siapa yg tahu hati kita?
kita sorang je yg tahu akan hati kita...
kadang2 kita sendiri pn bole keliru dengan hati dan perasaan kita..
suke ke tak suke, mahu ke tak mahu, marah ke sayang, benci ke rindu..
kalau kita benci, x semestinya kita benci....
kalau kita sedih.. kita sorg je yg tahu kita sedih...
klu kita rasa org tu malu.. tp kadang2 org tu sikit pn x malu..


aku suke cerita pasal hati,
coz aku rasa dalam dunia nie aku hanya ada satu hati yg tiada rahsia antara aku dan dia (hati)
Allah yg membantu aku tuk mengukir jalan hidup ku... suke duka, pahit manis...
bile aku merenung jalan hidup ku, aku yakin Allah telah memberi corak buat hidup ku,
dan aku sebagai hambanya hanya menambah corak2 kecil sama ada ia menjadi indah atau hodoh..



terima kasih hati ku,
kerana kau menjadi teman dalam hidup ku, pahit manis kita kongsi bersama..
rindu dendam, tawa dan tangis juga kita bersama..
hingga cukup hayat ku dibumi Allah ini, kita akan tinggal ia bersama...
terimakasih juga hati, kerana menjadi hati yg begitu lembut bagi diriku..
menjadi hati yg keras bile tetap dgn keputusan, kerana aku tahu,Allah hanya kurniakan 
hanya yg terbaik buat hamba2nya... kerana aku dan hati hanyalah satu...

| Excited Pulak |

Rasa excited pulak..
diploma je kot, tapi excited nyer lebih...
so hujung minggu ni ID kad aku siap..
so aku akan begelar pelajar semuala..
so aku kene struggle lah... kene kuat semangat..

sbb aku dah lame nak peluang nie,
so baru lah nie tercapai..
so sok klu aku dah dapat diploma aku,
ada rezeki bole smbg degree pula...
tu pn klu aku mampu lah... maklum lah study nie kene pikir banyak bende..
kene pandai bahagikan masa pulak tu..
mane dengan suami nyer, kerja rumah nyerr, dengan kerja nyer,
cume baby jer x de lagi... so ni mungkin peluang aku nak smbg study...

so aku harap sngt aku x berenti study separuh jalan..
membazir ok..
ok lah babay.........

| Diploma Eksekutif Pengajian Islam |

Kenapa sekarang aku malas nak update blog... kenapa yer..
mungkin sbb aku sngt sibok?
mungkin sbb aku x sihat?
mukit sbb aku malas?
atau sbb aku langsung x de masa?
and last mungkin aku x ingat langsung..?
macam macam kemungkinan...
yg pastinya hari ini aku dah pn update blog aku....

Sebenarnya aku nak story about study...
Diploma Eksekutif Pengajian Islam..
1hb ini aku kene daftar dah...
* bawak sijil spm
* yuran pendaftaran
* 4 keping gambar
Belajar under KUIS....
4 sem jer kot.... 1 sem kene struggle ok, lima subjek sekali...
1 sem 3 bulan jer kot... wah dalam masa 3 bulan kene siapkan 5 assignment..
entahlahh.. bole ke tidak aku nie...

klu mcm u biasa 1 sem 3 paper kot 6 bulan pulak tu..
ada cuti sem.... senang sikit nak study...

yg aku... x de nyer cuti2... terus jer..
yelah nak abis cepat kan... nak konvo dengan budak2 KUIS tahun depan.. hehehe

| Tersentap aku |

x bole bla... tersentap rasanyerr....
heiii, aku klu org tetiba je ckp tinggi suara dengan aku...
mcm nak sepak je org tu...
nasib baik aku sabo lagi...
klu x mesti aku dah jeling muke dia...
klu nak tersentap dgn org lain jgn nak babit kan aku sekali bole,,..
aku bkn best fren ko pn yg ko nak exsen ngan aku...
org mcm nie , dah buat sekali mcm ni kat aku..
emmm tgok lah... sampai tua kome buat lawak ke ape ke,
aku x kan senyum pn.. seriusss je muke aku..
biar kome tau sy x berminat nak berlawak dgn kome...
huhuhu... marah nie...

| Selamat HAri Raya Semua |



Selamat hari raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan Batin....
Kalau panjang umur kita ketemu lagi...

x sabo tggu kul 3 petang,
coz skrg aku still lagi bekerja..
x sabo rasanyerr
esok nak raya.... bye...
jaga diri baik2... yg balik kmpg, hati2 di jalan raya..
ingatlah org yg tersayang...

| Aku Akan di Hukum |



Sure hari ini aku akan di hukum....
coz ptg nie kami ada perjumpaan....
aku kan baru di jab nie...
sure lah, ada buat kesalahan dlm kerja...
hehehehe ...
is a normal thing... bg aku lah..
tapi klu aku harus dihukum...
aku kenelah terima....
bukan aku je yg buat salah... ramai lagi...
than semua tgh takut dgn kesalahan masing2...
hehehehe.. lawak2... dah masuk alam pekerjaan pn masih ada lg perasaan tu..
mcm kat sekolah2 dul plak.. takut dgn cikgu....
salah ( double proses ).. lawak2.. rajin sngt,,,..
semua org ckp x de papelah.. tp aku yg cuak seriusss...
bye2...  entah lahhhhh........

| Time Mengantuk Gile Baban |

kepala dah sakit... ngadap PC dari pagi
jam menunjukakn kul 11 pagi..
mata mula rasa semacam...

Mata mula dah nak melaburkan kelopaknya...
Ya Allah ngantuknyerr...
but masih cover2 lagi...

Mintak maaf ye bos..
dah x leh nak cover lagi dah...
terpaksa tidur jap... kepala dah sakit sngt..
puasa lah katekan... letih tu lebih hangat dari biasa....
ZZZZzzzzzz

| Susah Hati |

Dari semalam aku susah hati...
x tau sape nak disalahkan..
tapi aku tau..
aku tetap salah...

nak buat ape salah kan org lain...
tapi bukan salah aku 100%
so lain kali aku harus lebih berhati2..
dalam buat tugasan..

benda x lah besar sngt,
tapi sebagai staff baru kat jab nie...
klu bole aku x nak lah buat kesilapan..
bak kate org... ko tu rajin sngt!!..
sedih lah...
aku bukan nak rajin sngt...
cume aku takut kerja aku x siap..
tu jer.. sbb klu dah bertimbun aku x tau nak bereskan mcm mane..
lagi pn minggu depan aku nak cuti...
emmm... x pe lah... malas nak pikir..

| Siap Untuk Bertarawih |


si comel siap sedia tuk bertarawih...

baju jubah dah siap atuk tempah kan..
cume serban nyer....
entah mane dia campak kan..
hari isnin hari jadi ahcong...
8/8/08 tarikh lahir dia..
best kan....

tapi abah aku kate, bile sembahyang
boleh plak dia senyum2 malu...
pas tu dia ckp...!!
" atok adik nak balik lah.. panas nie," adik dah penat"
emmm terpaksalah kol ummi suh amik kat surau...
ah chong oh ah chong....

| Kad Raya | Sampul Duit Raya |



kad raya?????
tiap2 tahun dapat kad raya,
tapi x anto pun...
sampul duit raya...
dapat lah 6 bungkus sorang..
tahun nie warne biru.... kecik je...
tp tahun lepas pn biru rasa nyer...
klu korang ada sampul duit raya yg cute2,
bagi lah aku .... lg2 klu smpul tuh warne merahhh..
coz aku suke warne merahhh... weheeeeeeee..
cau now....

| Selamat Pagi Semua |

lame rasanya x update blog...
maklumlah, tgh kerja sekarang x leh online selalu...
byk yg dah kene tegur...
so sebelum kene tgur, aku harus berpada2..

banyak benda aku nak kongsi, lagi2 bulan puasa nie,
tapi semua dah lupe nak story..
dah x ingat langsung..
minggu nie, minggu buzy....
tapi cik wan ajak aku balik kmpg.
serba salah aku dibuatnya..
takut nak apply cuti... mcm x lulus jer...
tapi saya nak ikut cikwan balik kmpg...
rindu mak kat kmpg... lame dah x balik sane....

ok lah....
x tau nak story ape...
bulan nie, ada 1 je post aku kan..
teruk betul....
ape2 pn selamat berpuasa yer...
pnjg umur, murah rezeki, kita jumpa lagi...

| Sembelit Bagi Yg Berpantang & sedang Mengandung |

About Fhyto-fiber lagi...
bagi ibu2 yang mengandung atau sedang berpantang, sure ada masalah sembelit kan...
korang bole try gak... x kan ada masalah sembelit lagi..

just nak syer,
mamber aku tu, mkn banyak, tapi proses pembuangan 3 hari sekali,
perut semakin lame semakin buncit, sure banyak benda kotor dalam perut tu,
itu terjadi apebila ada masalah usus kat dlm perut, sama ada usus tu bengkak atau usus tu sumbat...
klu dibiarkan usus bole pecah, akan akan menjadi masalah kepada kita..
kuman atau najis akan masuk ke saluran2 lain..

bile aku syorkan produk nie, dia gune 3 sachets, pas tu dia kol aku, kate nyer x berkesan...
tak membuang langsung dalam masa 3 hari tu....
so aku cadangkan dia beli sekotak, mungkin dia ada masalah usus..
masuk ke 7 sachets, aduhai penuh mangkok tandas...
masalah sakit kepala yg selalu dihidapnyer pn dah hilang... bile kita suh dia p cek kat doc, upenyerr
usus dia bengkak, nasib baik dia cepat, klu mkn 3 ke 4 bulan lagi, mungkin usus tu bole pecah....
sekarang pn dia still mkn lagi, tapi x lah hari2, dia mkn pn sbb nak jaga kesihatan, and nak diet..

klu korang nak cube bole call 
aku 016-9983114 ( marina )
( cik wan ) 0163419232

| Ada Masalah Sembelit? |

korang aku nak syer cikit pasal produk yg aku dah try nie...
sangat berkesan... coz aku memang ada masalah sembelit,
semenjak aku buat operation dul...
macam2 ubat aku dah makan, sayur, buat, ubat doc,
tapi keputusan amat mengecewakan...
tapi bile cik wan jumpa produk nie, aku sangt2 lah happy,
ubat nie mcm magic, bile korang membuat langsung x rasa ape2,
mungkin cerita ni agak menjijikkan, tapi nie khas buat korang2 yg ada masalah sembelit..

harga memang mahal sikit, rm95 sekotak...
tapi sbb nak sembuh, aku beli gak,
bagi karang yg nak diet pn ok gune produk nie,
coz bila masuk dlm perut dia akan jadi jel, dan akan mengenagkan perut kita...
elok sngt bile kita mkn masa bulan puasa nie kan...

produk nie untuk bersih kan usus kita,
untuk diet, untuk org yg ada kencing manis, darah tinggi, jantung,
ini kerana produk nie akan membersihkan darah kita, segala salur2 usus yg tersumbat..
klu korang nak try, korang cubelah 3 sachets dulu,
kompom puas hati...

| PHHP Photo Fiber |

Phyto Fiber adalah campuran serat diet daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan yang diadun secara saintifik dan dimakan sebagai minuman jus. Ia merupakan pembersih kolon yang berkesan dan pilihan yang baik untuk mengawal berat badan.


Mengenai Produk
Ia adalah minuman kesihatan yang unik yang dibangunkan untuk memberikan hasil yang terbaik untuk membantu mengekalkan kebersihan saluran gastro usus yang menggunakan sumber asli.

Makanan yang tinggi kandungan serat adalah pembersih kolon yang berkesan dan juga satu cara yang selamat untuk membantu mengurangkan berat badan. Jumlah yang kaya serat mampu berkesan memecahkan dan menyingkirkan lemak yang berlebihan di dalam badan, meningkatkan kadar metabolik, dan menghapuskan daripada kelemahan batin.

Bahan-bahan
Buah-buahan dan Sayuran Sumber: Bean, Barli, Roselle, Hawthorn Berry, Psyllium Husk, Oat, Brown Rice, sekam gandum, biji dan gandum yang merupakan sumber untuk lendir, pectin, selulosa, lignin dan beberapa hemicelluloses. Berat Bersih untuk 1 paket 20gm

Cadangan Pemakanan
Pertama, mengisi botol shaker dengan 200-250ml air sejuk atau berais. Seterusnya,
campurkan satu paket Phyto Fiber ke dalam shaker. Produk ini juga boleh dimakan dengan apa-apa jus buah-buahan campuran. Goncang bekas selama kira-kira 30seconds 1 minit dan ia akan siap pada masa itu. Masa yang dianjurkan untuk dimakan pada siang hari.
Phyto Fiber adalah amat baik jika anda mempunyai masalah sembelit. Anda akan melihat hasilnya kira-kira 8 jam selepas mengambilnya!

FungsiMeningkatkan fungsi normal usus, buasir dan apendiks. Meningkatkan pergerakan peristaltik usus, meningkatkan kelajuan penyingkiran najis, jadi sebagai penghapusan toksin. Selain itu, ia juga boleh membantu untuk mengurangkan penyerapan gula dan mengawal kandungan gula dalam darah.

Membantu mengawal berat badan kerana ia akan sebahagian besar apabila bercampur dengan air dan memberikan rasa kenyang, tanpa meningkatkan kandungan kalori dalam makanan. Bahan berlekit boleh melincirkan usus untuk membantu penghapusan najis dan pada masa yang sama ia boleh membantu untuk menghapuskan coprostasis dan sisa di dalam usus. Laporan perubatan juga telah menunjukkan bahawa ia boleh membantu untuk mengurangkan kolesterol darah dan penyerapan gula.

Harga runcit: RM85 sekotak (20 gram x 15 sachets) tidak termasuk bayaran pos ( bagi yg menjadi ahli )
kalu biasa RM 95.00 net... x yah jadi ahli dul pn x pe... korang cube je dulu.. 
klu korang nak beli dalam kuantiti yg banyak, baru lah jadi ahli, jimat sikit..


Beli tiga kotak untuk RM257 termasuk pos (PosLaju), RM3 tambahan untuk EM.
beli 3 kotak automatik  jadi ahli

Pek Percubaan Untuk 3 Hari (3 sachet): RM28 termasuk pos (Pos Ekspres)
korang akan dapat cawan shake sekali

| Mata Bengkak Hati Lagi Bengkak |

 | Sesuai dengan tajuk pic nie |
salam all..
tension semacam...
from last night  huhhh..
until this morning, jiwa kacau..
sakit hati, bengang, sedih...
dah tau sebab still nak tanya2..
fine lah, leh terima lagi, but bile kene sound tepat2,
sindir x bertempat, impatient lah aku kan...
hati sendiri kita lah rasa... hati org kite x tau...
so lain kali klu nak bercakap, jgn sedap mulut je,
mak pn ckp, sabo je... kesian kat mak.. mak pn selalu kene mcm tu gak..
org beb... ckp x tau langsung jaga hati org..
sorry to say lah....
terlajak perahu bole di undur.. telajak kate????/
aku lah yg kene... emmmmm..

p/s: x pasal2 fara pn kene tinggal mlm td... sorry fara... tertouching  lebeh lah...

| Kenangan Masa Mude Mudi .. |

bile kwn2 post pic kat Fb mase zaman2 muda mudi...
rase sedih sngt.... ada yg dah kawennn, ada yg ada baby.... and yg dah tak de dlm dunia pn ada gak,..
semua tu kenangan... mane yg awal dulu meninggalkan kami, aku sedekah kan al-fatihah kat arwah...
semoga ditempatkan dgn golongan org2 yg beriman...

pic masa dul2... tahun 2001 - 2002... pic tu nmpk dah lame sngt.. hampir 9 tahun kot pic tu...
klu dpt berkumpul mcm dul2 kan best... byk kenangan mase belajar....
geng yg paling degil...
geng kuat gaduh...(gaduh2 kmpg jer..gune penyapu huwahahaha )
geng yag kene tdur kat luar dom...
geng yg kene kunci kat tangga...
geng yang selalu masuk asrama lmbt...
geng yg kuat mkn...
senang cerita semua kami la...
dan kami semua lulus dengan jayanya.....



yg tudung putih , baju putih,seluar putih nie lah atie...
atie yg 1st kawen dul diantara kami org...





aku paling kecik kat dlm kelas and bilik.. tgok kat tu... semua org tak muat nak pinjam baju aku...
ada dua ke 3 helai je baju aku yg besar2 bole sher ... tu pn yg terpilih jer.. yg agak2 saiz mcm aku le...
geng kita org ada 11 org... tapi yg x de dlm pic Atie...

1.along 2. atie 3. nina (akulah tu) 4. fara 5. wanie 6. ana 7. ayang 8. fied 9. shulin 10. yaya 11. linda.....
nanti aku cari pic lame2 tu lagi... rase nyer ada kat umah... than wa post kat fb group Ex-Rapid kite wokehh.. dada...

| Citra Sajaratudhur |

sedap name "Citra Sajaratudhur"
dlm cerita Tahajjut Cinta...
ape maksud dia agaknyer kan....
ok tu jer nk ckp...
jgn mare... tapi mcm Naza Citra pn ada kan...
hahahahaha.... masalah2....

| Tudung D'haja Cantek Lah |

Aku suke tudung2 keluaran d'haja...
nmpk kemas je kan... mahal x agaknyerr
tapi, kat seremban lah butik nyerr..
jauh nak p...