Monday, October 31, 2011

| Pgrm Jejak Kemiskinan Zakat Selangor |

video
video program jejak kemiskinan lembaga zakat selangor....
sbb ada pic aku lah aku publish ok... hehehehe (bukan leme pn)
selamat menonton...

Tuesday, October 18, 2011

| Skuad jejak kemiskinan Terakhir |


hari nie hari terakhir tuk aku p program skuad jejak kemiskinan..
first time aku gie kat damansara damai, pas tu p puchong permai,
dan hari nie last ke taman medan part 2...

pagi ie rasa ngantuk sngt....
tapi disebabkan hari nie dan esok akhir skuad,
aku tetap semangat wooooo
x tau kali nie, nama naik smpai 3 kali...
best gak, relax sekejap daripada kerja2 opis..

emmmmm...
dah tu kerja opis melambak2 mcm gunung,
tp x pe , aku akan jd supermak hari isnin nanti,
buat kerja tanpa berckp sepatah pn...
wehheeeeeeee bye....

Tuesday, October 11, 2011

| Dadali |


Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
repeat reff
semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

Saturday, October 8, 2011

| Hari pertama di Kuiz |

hari nie hari pertama aku belajar di Kuiz...
so sekejap je rasa dah petang..
sekarang aku tgh study information system..
tu yg dapat curi2 update blog...
aku rasa sebelum org nmpk aku update blog lebih baik aku cabut lari dull
ok byer2.....
nan malam aku update blog lagi ok....

Friday, October 7, 2011

| Apa Ada Dalam Hati |



Dalam hati kita nie ada ape?
dalam hati kita ni pn sebenarnya x de papepn...
cume kita ada perasaan yg selalu dikaitkan dengan hati..
siapa yg tahu hati kita?
kita sorang je yg tahu akan hati kita...
kadang2 kita sendiri pn bole keliru dengan hati dan perasaan kita..
suke ke tak suke, mahu ke tak mahu, marah ke sayang, benci ke rindu..
kalau kita benci, x semestinya kita benci....
kalau kita sedih.. kita sorg je yg tahu kita sedih...
klu kita rasa org tu malu.. tp kadang2 org tu sikit pn x malu..


aku suke cerita pasal hati,
coz aku rasa dalam dunia nie aku hanya ada satu hati yg tiada rahsia antara aku dan dia (hati)
Allah yg membantu aku tuk mengukir jalan hidup ku... suke duka, pahit manis...
bile aku merenung jalan hidup ku, aku yakin Allah telah memberi corak buat hidup ku,
dan aku sebagai hambanya hanya menambah corak2 kecil sama ada ia menjadi indah atau hodoh..



terima kasih hati ku,
kerana kau menjadi teman dalam hidup ku, pahit manis kita kongsi bersama..
rindu dendam, tawa dan tangis juga kita bersama..
hingga cukup hayat ku dibumi Allah ini, kita akan tinggal ia bersama...
terimakasih juga hati, kerana menjadi hati yg begitu lembut bagi diriku..
menjadi hati yg keras bile tetap dgn keputusan, kerana aku tahu,Allah hanya kurniakan 
hanya yg terbaik buat hamba2nya... kerana aku dan hati hanyalah satu...

Tuesday, October 4, 2011

Monday, October 3, 2011

| Excited Pulak |

Rasa excited pulak..
diploma je kot, tapi excited nyer lebih...
so hujung minggu ni ID kad aku siap..
so aku akan begelar pelajar semuala..
so aku kene struggle lah... kene kuat semangat..

sbb aku dah lame nak peluang nie,
so baru lah nie tercapai..
so sok klu aku dah dapat diploma aku,
ada rezeki bole smbg degree pula...
tu pn klu aku mampu lah... maklum lah study nie kene pikir banyak bende..
kene pandai bahagikan masa pulak tu..
mane dengan suami nyer, kerja rumah nyerr, dengan kerja nyer,
cume baby jer x de lagi... so ni mungkin peluang aku nak smbg study...

so aku harap sngt aku x berenti study separuh jalan..
membazir ok..
ok lah babay.........

| Pgrm Jejak Kemiskinan Zakat Selangor |

video
video program jejak kemiskinan lembaga zakat selangor....
sbb ada pic aku lah aku publish ok... hehehehe (bukan leme pn)
selamat menonton...

| Skuad jejak kemiskinan Terakhir |


hari nie hari terakhir tuk aku p program skuad jejak kemiskinan..
first time aku gie kat damansara damai, pas tu p puchong permai,
dan hari nie last ke taman medan part 2...

pagi ie rasa ngantuk sngt....
tapi disebabkan hari nie dan esok akhir skuad,
aku tetap semangat wooooo
x tau kali nie, nama naik smpai 3 kali...
best gak, relax sekejap daripada kerja2 opis..

emmmmm...
dah tu kerja opis melambak2 mcm gunung,
tp x pe , aku akan jd supermak hari isnin nanti,
buat kerja tanpa berckp sepatah pn...
wehheeeeeeee bye....

| Dadali |


Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
repeat reff
semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

| Hari pertama di Kuiz |

hari nie hari pertama aku belajar di Kuiz...
so sekejap je rasa dah petang..
sekarang aku tgh study information system..
tu yg dapat curi2 update blog...
aku rasa sebelum org nmpk aku update blog lebih baik aku cabut lari dull
ok byer2.....
nan malam aku update blog lagi ok....

| Apa Ada Dalam Hati |



Dalam hati kita nie ada ape?
dalam hati kita ni pn sebenarnya x de papepn...
cume kita ada perasaan yg selalu dikaitkan dengan hati..
siapa yg tahu hati kita?
kita sorang je yg tahu akan hati kita...
kadang2 kita sendiri pn bole keliru dengan hati dan perasaan kita..
suke ke tak suke, mahu ke tak mahu, marah ke sayang, benci ke rindu..
kalau kita benci, x semestinya kita benci....
kalau kita sedih.. kita sorg je yg tahu kita sedih...
klu kita rasa org tu malu.. tp kadang2 org tu sikit pn x malu..


aku suke cerita pasal hati,
coz aku rasa dalam dunia nie aku hanya ada satu hati yg tiada rahsia antara aku dan dia (hati)
Allah yg membantu aku tuk mengukir jalan hidup ku... suke duka, pahit manis...
bile aku merenung jalan hidup ku, aku yakin Allah telah memberi corak buat hidup ku,
dan aku sebagai hambanya hanya menambah corak2 kecil sama ada ia menjadi indah atau hodoh..



terima kasih hati ku,
kerana kau menjadi teman dalam hidup ku, pahit manis kita kongsi bersama..
rindu dendam, tawa dan tangis juga kita bersama..
hingga cukup hayat ku dibumi Allah ini, kita akan tinggal ia bersama...
terimakasih juga hati, kerana menjadi hati yg begitu lembut bagi diriku..
menjadi hati yg keras bile tetap dgn keputusan, kerana aku tahu,Allah hanya kurniakan 
hanya yg terbaik buat hamba2nya... kerana aku dan hati hanyalah satu...

| Excited Pulak |

Rasa excited pulak..
diploma je kot, tapi excited nyer lebih...
so hujung minggu ni ID kad aku siap..
so aku akan begelar pelajar semuala..
so aku kene struggle lah... kene kuat semangat..

sbb aku dah lame nak peluang nie,
so baru lah nie tercapai..
so sok klu aku dah dapat diploma aku,
ada rezeki bole smbg degree pula...
tu pn klu aku mampu lah... maklum lah study nie kene pikir banyak bende..
kene pandai bahagikan masa pulak tu..
mane dengan suami nyer, kerja rumah nyerr, dengan kerja nyer,
cume baby jer x de lagi... so ni mungkin peluang aku nak smbg study...

so aku harap sngt aku x berenti study separuh jalan..
membazir ok..
ok lah babay.........